Vi hjälper dig att få ett personligt brev som ger jobb

Det pratas väldigt mycket om CV och hur viktigt detta är vilket gör det lätt att glömma bort det personliga brevet. Ditt personliga brev är minst lika viktigt som ditt CV om inte viktigare.

Vad är ett personligt brev

Ett personligt brev kan du se som en bilaga till ditt CV där du beskriver dig själv, och varför du ska få det jobbet du söker, mer ingående. Det är detta dokument som ska få arbetsgivaren att inse varför just du är personen de söker och hur du skiljer dig från alla andra som söker jobbet

Vad ska ett personligt brev innehålla

Ett personligt brev ska innehålla en kort sammanfattning om dig och en ingående förklaring till varför du ska få jobbet. Det är alltid här och inte i ditt CV som du skriver en mer utförlig förklaring om dig själv. Börja med en kort introduktion om dig själv och vem du är. Håll introduktionen kort så inte mer än några meningar. Resten av ditt personliga brev ska du använda för att beskriva din tidigare kunskap och erfarenhet och hur den matchar jobbet du söker.

Håll ditt personliga brev kort

Ingen orkar läsa för långa texter. Försök därför att hålla ditt personliga brev till en halv A4. Detta kommer göra att arbetsgivaren får ett intresse om vem du är men det lämnar utrymme till fler frågor. För att få svar på dessa frågor måste arbetsgivaren kalla dig till intervju vilket är hela vitsen med ditt CV och personliga brev. På arbetsintervjun kan du berätta ännu mer ingående om vem du är och får möjligheten att ställa frågor och visa ditt intresse för jobbet och företaget.

Nedan hittar du ett urval av våra personliga brev mallar. Som du säkert ser så är dessa väldigt lika våra cv mallar. Anledningen till detta är för att ditt CV och personliga brev ska bli lika varandra för att ge ett bättre intryck. Välj därför den CV mall som stämmer överens med ditt personligt brev